Cycling+
Steeds meer Nederlanders ontdekken de fietssport als de ultieme uitdaging om in conditie te komen en te blijven. Fietsen is namelijk een fantastische combinatie van techniek, vermogen, conditie en durf. Maar omdat je zomaar met fietsen kunt beginnen en er geen trainer of begeleider aan te pas hoeft te komen, liggen blessures op de loer.
Cycling+ is een samenwerkingsverband waarin verschillende wielerspecialisten zijn vertegenwoordigd. Met deze specialisten kunnen we elke race- of toerfietser op professioneel niveau begeleiden. Door deze aanpak worden blessures voorkomen en kan het maximale uit de prestaties worden gehaald.
De meeste specialisten bevinden zich op onze locatie Bergrand 230 Roosendaal. De bikefitter en de opticien hebben een eigen locatie in de buurt.
Krachttraining / core stability training
Om rugpijn te voorkomen en een sterkere renner te worden, is het combineren van fietstrainingen met kracht/corestabilitytrainingen belangrijk. Aangetoond is dat het versterken van rug, buik en beenspieren je fietsprestaties verbetert. Daarnaast zit je ook veel comfortabeler op je fiets. Onder begeleiding van onze trainer, trainen we wekelijks met een kleine groep in onze trainingszaal.
Fietstrainingen / inspanningstesten
Bij Cycling+ kun je indoor trainen op de geavanceerde wattbike. We beginnen met een inspanningstest waarbij we je eigen trainingszones op wattage en hartslag bepalen. Daarna stellen we aan de hand van je doelen een trainingsschema op, waarbij je je kracht en conditie op de fiets gaat verbeteren. Op de wattbike train je (intensieve) intervallen en dat zijn juist trainingen die belangrijk zijn, maar lastiger op de fiets buiten zijn uit te voeren.
Alleen behoefte aan een inspanningstest? Bijvoorbeeld FTP of max ramptest? Ook dat kunnen we voor je doen op de wattbike. Aan de hand van deze test krijg je van ons je eigen trainingszones, zodat je zelfstandig doelgericht kunt trainen.
Trainingsschema’s
Behoefte aan een trainingsschema voor buiten? Bijvoorbeeld om toe te werken naar een uitdaging, zoals het opfietsen van de Ventoux tijdens Colsensation? Of wil je een keer de Stelvio op? Naast het trainen op de wattbike kunnen we je helpen met een trainingsschema dat je kunt volgen met je fiets buiten.
Fysiotherapie
Bij Cycling+ is alles erop gericht om blessures te voorkomen. Mocht je ergens toch een blessure oplopen, dan kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten je helpen bij het oplossen daarvan. Met dry needling, shockwave, manuele therapie kunnen we ook nog extra behandelmethoden inzetten. Zo nodig laten we een echo maken en hebben we een korte lijn met de sportarts.
Voedingsadvies
Een goede voeding is zeker voor fietsers van groot belang. Je traint namelijk vaak meerdere uren en om dat vol te houden is goed eten en drinken op de fiets belangrijk. Maar wat is goed? Wat is voldoende? Onze sportdiëtist kan je hierbij helpen. Daarnaast is je gewicht voor fietsen, zeker als je bergop gaat, een bepalende factor. Maar wat is een gewicht dat bij jou past? En hoe val je af? Ook hier kan de diëtist bij helpen.
Bikefitting
Om blessures te voorkomen en om lang, comfortabel in het zadel te zitten is een goede fietsafstelling belangrijk. Daarnaast kun je ook gewoon sneller fietsen als je aerodynamischer zit. Onze bikefitter kan je huidige fiets optimaal naar je lichaam afstellen. Nog beter is om voor je aankoop al een fietsmeting te doen. Zo voorkom je dat je een te grote of te kleine fiets koopt.
Sportpodologie
Weinig vervelender dan pijnlijke voeten tijdens een fietsrit. Vaak ontstaat die pijn door verkeerde schoenen of onvoldoende steun in de fietsschoen. Onze sportpodotherapeut kan met behulp van schoenadvies en/of sportsteunzolen veel van deze klachten oplossen.
Opticien
Een goede sportbril is belangrijk. Al is het maar om`een vliegje in je oog te voorkomen. Maar ook voor bescherming tegen de zon, en het voorkomen van oogletsel bij een val. De bij Cycling+ aangesloten opticien kan je adviseren met betrekking tot top zonnebrillen, eventueel op sterkte, of met leesstukjes voor het kunnen aflezen van je fietscomputer.
Meer informatie over Cycling+
Dat is verschillend per onderdeel. Dat zal ook afhankelijk zijn van de wensen/behoeften en of er een aanvullende verzekering is. Na de inventarisatie kan er een kostenraming gemaakt worden.
Sommige onderdelen (fysiotherapie, voedingsadvies, opticien, zolen) worden geheel of deels vergoed, andere onderdelen (krachttraining, trainingsschema’s, bikefitting) zijn voor eigen rekening. Voorafgaand aan het traject bespreken we de behoefte, maken we een plan en bespreken we de kosten.
Dat is niet op voorhand aan te geven. Eerst zal geïnventariseerd worden wat het doel is, welke mate aan begeleiding gewenst is en de mogelijkheden qua tijd. Op basis daarvan maken we een plan en een bijbehorend trainingsschema.